Spaanse vispan met chorizo & tuinbonen

Wat heb je nodig voor 2 personen?
* Rijst, gele of witte
* Verse munt
* Olijfolie
* Chorizo, ongeveer 75 gram in blokjes
* 1 ui, in ringen
* 2 blikken gepelde tomaten of tomatenblokjes
* 200 gr tuinbonen, vers gedopt of uit de vriezer
* 300 gr witvis, ik heb pangasius filet gebruikt

Hoe maak je het?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de chorizo in 2 min. uit. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee. Doe de tomaten erbij en duw ze met een spatel stuk en kook op middelhoog vuur in 5 min. tot een dikke saus. Schep de (bevroren) tuinboontjes erdoor. Als je verse tuinbonen gebruikt zou ik die eerst even kort koken in een apart pannetje. Ze worden namelijk niet echt gaar als je ze er rauw bij doet. Snijd de vis in stukken en leg erbij. Stoof met de deksel op de pan in 10 min. zachtjes gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden, bestrooi met de munt en serveer de rijst erbij!

Plaats een reactie