Hartige taart met spruitjes, walnoten & geitenkaas

Een hartige taart kan altijd! Als lunch, borrelhap of als avondeten. Je kunt eindeloos varieren dus er is altijd wel voor ieder wat wils. Vandaag heb ik een hartige taart gemaakt met spruitjes. Ik vind spruitjes heel lekker maar veel mensen houden er niet zo van. Door ze in een taart te doen merk je minder dat je spruitjes eet, dus ideaal voor de niet-liefhebber.

Over de bodem van de taart (taartvorm bedekken met bladerdeeg of hartige taartdeeg), heb ik hele spruitjes, geitenkaas en walnoten verdeeld. Vervolgens in een maatbeker een mengsel van 4 eieren, een scheutje melk, peper & zout en dit mengsel over de taart verdeeld. Afhankelijk van je oven moet de taart ongeveer 40 minuten in de oven op 180/200 graden. De taart is klaar als de vulling stevig is (dit kun je testen door de taart zachtjes te schudden of bewegen, doe dit niet te hard want als de vulling nog niet klaar is valt het op de grond). Eet smakelijk!

Plaats een reactie